Strategy

Stát se celosvětovým hráčem, se kterým se počítá, shrnuje vizi WDF šéf Vojtěch Strnad

user

WDF agency

11 Aug, 2022
Šéf pražského vývojářského a designového studia WDF Vojtěch Strnad popsal, jak vnímá pozici své firmy do budoucna a co podle něj přinese decentralizace. Rád by dál měnil nápady startupistů v realitu, inovoval korporace a vyvíjel kreativní mosty pomáhající firmám pochopit nové příležitosti jak přejít z digitálního byznysu k technologiím, které otevírá Web3.0. Pomoct mu k tomu má již teď silný tým, jenž plánuje v následujících měsících posílit o další experty.

Můžeš na úvod shrnout jak se daří WDF a co se za poslední dobu povedlo?

WDF nikdy nebylo v lepší kondici. Podařilo se nám získat do týmu skvělé lidi, kteří jsou plní energie. Díky nim se WDF neustále posouvá jak po technické, procesní, tak i po bussinesové stránce. To beru jako naší největší výhru. A dobrá zpráva je, že se o tyto lidi neustále rozrůstáme.


Z čeho tak velkou radost nemáš?

Ochlazení investic ze stran investorů do zajímavých startupů. Startupový segment je pro nás jeden ze směrů, kterým se věnujeme. Ve WDF pomáháme startupům rozvíjet jejich nápady a měnit je ve skutečnost. Rádi vidíme, jak myšlenky našich klientů přecházejí z popsaného papíru do klikatelných prototypů a následně do funkčních projektů. A bylo by škoda neinovovat. Ať už ve startupovém prostředí, nebo či korporacích, které jsou další směr, na který se zaměřujeme.

Jak bys formuloval vizi, kam chceš firmu dál směřovat?

Stát se celosvětovým hráčem, se kterým se počítá. Pracovat na inovativních projektech s profíkama, kteří posouvají svět aplikací dopředu. Ve WDF dlouhodobě sledujeme aktuální trendy. A tím směrem chceme vést WDF i nadále. Nespokojíme se s tím, co už známe.

Náš tým se stále vzdělává, abychom dokázali co nejlépe naplnit potřeby firem přejít z digitálního byznysu do metaverzu. A tyto potřeby se budou týkat v podstatě všech. Velcí hráči si to dnes již uvědomují. Decentralizace už je tu a nabývá na síle, a my chceme být ti, kdo firmám pomůžou nasměrovat se a zorientovat se v novém rychle se měnícím světě Web 3.0.

Co decentralizace přinese?

Web 3.0 je koncipován tak, že decentralizací vrací vlastnictví dat koncovým uživatelům. Příslibem Web 3.0. je budování nových webových protokolů a infrastruktury, které by měly vývojářům umožnit vytvářet aplikace, do nichž uživatelé přinášejí svá vlastní data a kde identita již není vázána na žádnou konkrétní platformu.

O konceptu decentralizovaného webu se mluví již mnoho let, ale v praxi je drtivá většina webu stále centralizovaná. V současnosti jsou největší komunitní decentralizované sítě Bitcoin a Ethereum, která pohání známé kryptoměny a poskytuje přístup k tisícům decentralizovaných aplikací.

Chceš představit projekt, který se možná začne brzy rodit ve WDF?

O projektech, které se brzy začnou rodit, bohužel ještě moc mluvit nemohu, ale o čem mluvit můžu a mluvím rád, jsou projekty, které se nyní narodily. Aktuálně spouštíme projekt Chromozoom. Personalizovaný interaktivní dashboard seznamí uživatele na základě odebraného vzorku DNA s jeho genetickými předpoklady a nabídne odborné poradenství.

Projekt se povedl jak po desingové, tak i po technické stránce. Nyní k webové aplikaci budeme přidávat i mobilní. Takže se nyní již těšíme na nové uživatele tohoto projektu. Optimalizace zdraví díky technologiím je mimochodem jedním ze směrů, který nás již delší dobu zajímá.

Related stories

Hello,

let’s do great things together!

You can use the contact form or drop us a line at hello@wdf.cz

By clicking Send message you are agreeing to the Terms and conditions.

Come in for a cup of coffee

Headquarters - Prague

Lazarska 13/8
Building C
120 00 Praha 2, Czech Republic

+420 222 313 277

USA

Charlotte, NC 28210
USA

+1 704 718 3406

Scandinavia

Nydalsveien 28
0484 Oslo, Norway

+47 98 26 35 00

WDF s.r.o

Lazarská 13/8, 120 00 Praha

IČ: 24836974

DIČ: CZ24836974

Městský soud v Praze,
oddíl C, vložka 178933